Maxi-steker

Van begin tot nu!

Al meer dan 35 jaar een stabiele partner in hijsoplossingen!

Onze Geschiedenis

Vanaf 1988 hebben wij de manier van het binnenbrengen van de last verandert. Veiliger en makkelijker!

Sinds 1988 is het vergroten van veiligheid en het verbeteren van arbeidsomstandigheden het uitgangspunt voor de ontwikkeling van "de Steker". Met deze eerste nieuwe ontwikkeling in de hijswereld heeft Bomecon een positieve verandering gemaakt en dat blijven we maken.

Als eenmanszaak startte Dirk van den Bor met het ontwerp van de steker in zijn hoofd. Overtuigd van de positieve verandering die het kon toevoegen voor het binnenbrengen van de last in een gebouw of plaatsen van gevels onder een overstek. Na het uitwerken van dit idee en presenteren aan diverse materieeldiensten, werden de eerste stekers al snel geproduceerd en verkocht. Door de betalingstermijn voor de klant iets korter te houden dan die van de leveranciers, kon het bedrijf starten. In de loop van de tijd ontwikkelt hij van de verkoop van een product of idee naar een verhuurder met een enorme veelzijdige verhuurvloot.  Deze is in de loop van de jaren steeds meer mee ontwikkeld door de wens om steeds zwaarder te kunnen hijsen en met meer opties te kunnen werken.

In 1996 heeft Dirk van den Bor de Eimert Sinoo prijs uitgereikt gekregen. Dit is een jaarlijkse prijs voor verbetering van de arbeidsomstandigheden in de bouw- en houtnijverheid. Vanwege zijn verdiensten op het terrein van verbetering van de arbeidsomstandigheden verbond de Bouw- en Houtbond FNV in 1987 Eimert Sinoo zijn naam aan deze prijs..

In de loop van de jaren blijven de innovaties de grootste drijfveer om het bedrijf zich te onderscheiden in de hijsmarkt. Na 35 jaar zijn het inmiddels broer en zus, Martijn en Sabine van den Bor, die als 2e generatie het bedrijf verder willen brengen op de interationale markt. Overtuigd dat de hijswereld nog veiliger en efficiënter kan werken. Hier dragen wij graag aan bij.