Bomecon 001 - middel

Efficiënt omgaan met grondstoffen

Duurzaamheid en Innovaties

Wij zijn overtuigd dat je door anders te denken een grote boost geeft aan je innovatievermogen. Door situaties anders te gaan belichten, krijgen we een ander beeld op prioriteiten en kunnen we profiteren van enorm veel nieuwe inzichten.

Duurzame bedrijfsvoering

Wij hebben heel serieus gekeken naar ons productieproces en onze huisvesting te verduurzamen. In 2018 hebben we naar een nieuwe locatie gerealiseerd en betrokken waarbij het bedrijf gasloos is opgeleverd. We maken gebruik van een warmtepomp die de koude of warme deeltjes uit de lucht om het gebouw haalt om, des gewenst, te verwarmen of te koelen. De kantoren en bedrijfshal zijn voorzien van vloerverwarming waardoor het vanuit de vloer op een aangename temperatuur blijft. Aangezien de bedrijfshal 14 meter hoog is voelt het op werkniveau hierdoor prettig aan. Alle verlichting is LED met het grote voordeel van een lange levensduur en een laag energie verbruik. Inmiddels hebben we voor de zelfvoorzienendheid zonnepanelen voorzien op het dak, kunnen we in de productie op de dag gebruik maken van onze zelf opgewekte stroom en hebben we ons materieel en wagenpark waar mogelijk elektrisch.   

In het hele proces hebben we stil gestaan bij de mogelijkheden om samen te werken met bedrijven met een eigen expertise. Door dit toe te passen en onze focus op onze eigen expertise te leggen willen we de duurzaamheidstransitie in goede banen te leiden. Transport wordt gedaan in samenwerking met partners die middels de CO2-prestatieladder werkt en hun waardes jaarlijks laten berekenen voor het reduceren van de CO2 uitstoot. Onze metaalbewerker is inmiddels zelfvoorzienend in energie en produceert hierbij geen CO2 uitstoot. Zo werken we samen aan een kleinere ecologische footprint. 

Duurzame communicatie

Met onze leveranciers en klanten kunnen we open en eerlijk communiceren over duurzaamheid zoals in de bouw, scheepsbouw, offshore en petrochemie nodig is. Door samen bewust om te gaan met duurzaamheid en de gestelde richtlijnen vanuit de opdrachtgevers vorm te geven verbeteren stukje voor stukje het werkproces. Het ons laten informeren en regisseren door onafhankelijke gespecialiseerde engineers willen we een hervorming doorvoeren. 

Duurzame innovatie

Vastgoedontwikkelaars en aannemers hebben steeds meer aandacht voor toekomstgericht bouwen. Wij, als aanbieder van materieel op de bouw is het dus belangrijk om op de hoogte blijven van de evoluties op vlak van duurzame innovatie zodat we proactief kunnen inspelen op de wensen van onze klant.

Bij elke nieuwe ontwikkeling moeten we in het denken duurzaamheid en CO2 reductie meenemen in de uitgangspunten. Door de keuzes hierin anders te maken kunnen we de markt bedienen zodra de wens of noodzaak aan de orde is.